25 september 2021

Ben jij al klaar voor een hond?

Een viervoeter in huis kan hartstikke veel plezier met zich mee brengen! Een hond voelt echt als een extra familielid. Je hebt altijd een maatje om mee te knuffelen en prachtige wandelingen te maken. Ook in een gezin met (jonge) kinderen kan een hond een leuke aanvulling zijn op het dagelijks leven. Veel kinderen vinden het fantastisch om lekker met de hond te spelen. Maar een hond heeft ook veel verzorging nodig. Dit kost zowel veel tijd als geld. Daarnaast leven honden gemiddeld een hele tijd. Het opnemen van een hond in je gezin is dus wel iets waar je een bewuste keuze over moet maken. In deze blog lees je daarom wat informatie over het onderhouden van een hond.

Voer

Een grote vaste kostenpost is natuurlijk het voer voor je hond. Net als een mens, moet een hond gewoon elke dag eten. Maar net als dat verschillende mensen verschillende diëten hebben, verschilt ook de voeding die je nodig hebt voor je hond. Zo is het belangrijk dat de textuur, de grootte en de vorm van de brokjes bij de kaken van je hond passen. Formaten kunnen verschillen van bijvoorbeeld X-small tot Giant bij royal canin. Het gebruikt van het juiste formaat brokjes heeft naast een voedzame werking ook nog andere positieve effect op je hond. Denk hierbij aan een schoner gebit en minder kans op schrokken. Daarnaast hebben bepaalde rassen extra ondersteuning nodig bij het onderhouden van een mooie glanzende vacht of juist extra aandacht voor de gewrichten nodig. Daarom bestaat er ook voeding voor specifieke hondenrassen. Heeft je viervoeter nog specifieke gevoeligheden? Dan bestaat er ook nog dieetvoeding die een goede aanvulling kan zijn op de behandeling van je hond. Overleg wel even met de huisarts voor je deze voeding aanschaft. En ook aan sport- en werkhonden is gedacht bij het ontwikkelen van voeding! Hiervoor kan je de speciale Royal Caniin Sporting Trail & Endurance voeding kopen.

Dierenarts

Een andere kostenpost, is de rekening van de dierenarts. Ten eerste is het al belangrijk om naar de regelmatige vaste controles te gaan. Zo hou je een goed overzicht over de gezondheid van je hond en bovendien kom je sneller achter eventuele ziektes. Ten tweede hoop je natuurlijk dat je hond een lang en gezond leven heeft, maar helaas kunnen alle honden ziek worden. In zo een geval kan de rekening van de dierenarts vaak snel oplopen. Besef goed dat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor deze kosten. Het is dus altijd goed om een buffer te hebben voor dit soort uitgaven. Wil je de kosten wat meer uitspreiden? Kijk dan naar een verzekering voor je hond, deze dekt vaak in ieder geval de basiszorg.