21 januari 2022
liriope muscari

Kenmerken van de liriope muscari

De liriope muscari groeit tussen augustus en oktober. De bloemen van een liriope muscari lijken een beetje op de welbekende ‘blauwe druifjes’, maar kunnen ook voorkomen in de kleuren wit, roze, paars. De bladeren van deze plant lijken een beetje op gras en daarom wordt de liriope muscari ook wel ‘leliegras’ of ‘siergras’ genoemd. Het leliegras wordt vooral als bodembedekker of randplant gebruikt. 

Onderhoud liriope muscari 

In maart kun je alle groene en bruin gekleurde bladeren van de liriope muscari afknippen tot net boven de grond. Hierna zal de plant snel weer jonge, frisse bladeren produceren. Daarnaast is het belangrijk dat de liriope muscari voldoende water krijgt en je in droge periodes wat extra water geeft. 

Liriope muscari plaatsen 

Zorg ervoor dat de liriope muscari in een voedzame en luchtige bodem staat door het gebruik van bijvoorbeeld potgrond of compost. Zo heeft de plant de mogelijkheid om snel te groeien tot een volwassen plant. Voor de liriope muscari is het het beste om geplaatst te worden op een plek met schaduw of halfschaduw. De zon zorgt er namelijk voor dat het blad van het siergras gaat verkleuren naar geel, wat natuurlijk minder mooi is. Daarnaast is het belangrijk dat de planten niet te dicht naast elkaar worden geplaatst, maar dat zij genoeg ruimte hebben om te groeien.