21 januari 2022

Uw voordelen van een waterverzachter

De consument gaat steeds bewuster kopen. Niet alleen grote aanschaffen zoals een elektrische auto of zonnepanelen, maar ook persoonlijke huis en tuin gebruiksvoorwerpen. Voor het sparen van het milieu, maar zeker ook voor het eigen comfort.

Neemt u bijvoorbeeld de elektrische tandenborstel. Nu is dit niet een nieuw product en de aanschaf van een elektrische tandenborstel is ook niet perse goedkoop. U kunt zeggen dat u ook stroom verbruikt om het apparaat op te laden en hiermee dus niet het milieu (of uw portemonnaie!) spaart. Maar wanneer u elektrisch poetst, werkt u aan een beter en gezonder gebit. Hiermee kun je wel kosten en eventuele vervelende gebitsbehandelingen besparen bij de tandarts. En u bespaart daarmee dus wel degelijk in uw portemonnaie!

Waterverzachter ofwel adoucisseur d’eau

Zo zijn er ook veel voordelen voor het kiezen voor een waterverzachter ofwel adoucisseur d’eau. In België hebt u zacht, gemiddeld zacht, hard en zeer hard water.

Maar wat is waterhardheid? De waterhardheid van water is een maat van concentratie van metaalionen, veelal magnesium- en calciumcarbonaat, maar ook bicarbonaten en sulfaten in het water. Het meeste drinkwater bevat calcium dat bij verhitting neerslaat als calciumcarbonaat. Die neerslag wordt in volksmond ook wel kalkaanslag genoemd. Hoewel het Belgisch leidingwater van goede kwaliteit is kan het nog steeds onzuiverheden zoals mineralen, calcium en magnesium bevatten en een vreemde geur of smaak aan uw water geven.

Door een waterverzachter of adoucisseur d’eau van Culligan.be te gebruiken worden deze onzuiverheden uit het water gezuiverd en krijgt u zacht water. Zacht water veroorzaakt minder kalkaanslag waardoor zowel in uw huishoudelijke apparaten als uw wasgoed minder snel slijtage voorkomt en ze langer mee gaan. U hebt minder zeep en shampoo nodig om te wassen en uw huid voelt zijdezacht aan.  Uw drinkwater smaakt ook nog eens beter, doordat meerdere mineralen uit het water gezuiverd worden. Een echte win-win ervaring met een wasverzachter, dit is het product waarin u wilt investeren voor de lange termijn!