25 september 2021

Veilig op vakantie in 2021

Het afgelopen jaar zijn erg weinig mensen op vakantie gegaan. Door het coronavirus was het bijna niet mogelijk om weg te gaan. Er zijn ook mensen geweest die vast hebben gezeten in een land omdat de grenzen dicht gingen. Om dit te voorkomen hebben veel mensen vakantie overgeslagen. In 2021 hopen we makkelijker op vakantie te kunnen gaan. Hoe kunnen we nu makkelijker en nog steeds veilig op vakantie gaan?

Veilige landen in de buurt

Reizen met de auto is tijdens de pandemie een van de veiligste manieren. Je reist door landen heen waardoor je je niet hoeft te testen en je reist met een maximum aantal personen die in de auto kunnen. Vaak reis je hier met je familie of vrienden waar je in Nederland ook veel in contact komt.

Ga met één huishouden weg

Het beste wat je kunt doen is een vakantiehuis Zuid Frankrijk huren waar je naartoe kunt met 1 huishouden. We zien dat je met 1 huishouden ook naar buiten mag en in 1 ruimte mag zijn. Woon je met huisgenoten of misschien met je partner? Dan zijn er in Europa genoeg plekken waar je naartoe kunt met elkaar! Het hoeft ook niet ver te zijn, maar je kunt toch even bijkomen van alles.

Houd het reisadvies in de gaten

Zijn er toch landen waar je naartoe wilt die niet bereikbaar zijn met de auto? Er zijn plekken waar je nog naartoe kunt vliegen, maar waar extra voor moet betalen in verband met de coronatesten die gedaan moeten worden. Dit maakt het reizen een stuk duurder dan voorheen. Het beste wat je kunt doen voor deze landen, is het reisadvies in de gaten houden. Wat gaat het je kosten inclusief de coronatesten en wat gebeurt er als je vast komt te zitten in het land?