24 oktober 2021
Weekendje weg

Wil je een weekendje weg? Zo kies je waarheen

Soms moeten we er gewoon even tussenuit. Of je nu een maand gaat reizen, twee weken aan het strand gaat liggen of alleen een weekendje weg gaat: we hebben het allemaal af en toe nodig. De rust die je ervaart als je jouw dagelijkse omgeving verlaat, is soms genoeg om weer maanden op door te gaan.

Weekendje weg

Deze dingen moet je vooraf bedenken als je een weekendje weg wil:

  • wanneer vertrek je en wanneer moet je weer terug zijn?
  • wil je natuur of cultuur?
  • wat is je budget?
  • met wie ga je op reis?

De duur van je weekend

Je zult nu wel denken: het weekend is toch voor iedereen even lang? Dat is in principe wel zo, maar toch maakt het uit welke tijd jij beschikbaar hebt. Als je bijvoorbeeld alleen ochtenden werkt, dan zou je vrijdagmiddag al kunnen vertrekken. Heb je maandag vaak vrij? Dan kun je op maandag wat later terugkomen, in plaats van zondagavond. Vraag ook aan je reisgezelschap hoe hun schema eruit ziet voor je beslissingen neemt.

Weekendje weg

Wat wil je doen?

Wanneer mensen een weekendje weg gaan, besluiten ze vaak naar een stad te gaan. Een citytrip is ideaal voor een weekendje, zeker als je een stad in Europa bezoekt. Er zijn talloze mooie steden op slechts een paar uur rijden of vliegen te vinden. 

Maar je kunt natuurlijk ook prima de natuur opzoeken! Wie zegt dat je niet een weekend kunt gaan kamperen of in een leuk huisje in het bos verblijven? Het is immers jouw mini vakantie, dus doe wat je wil.